Biotechnologijos ir jų reikšmė

  • 1.
    Įvadas
    0:01:39
  • 2.
    Kas yra biotechnologijos?
    0:04:39
  • 3.
    Pirma užduotis
    0:00:39
  • 4.
    Atsakymas
    0:00:09
  • 5.
    Biotechnologijos kiekvieną dieną
    0:02:21
  • 6.
    Antra užduotis
    0:00:28
  • 7.
    Atsakymas
    0:00:22
  • 8.
    Fermentacija
    0:02:46
  • 9.
    Trečia užduotis
    0:00:11
  • 10.
    Atsakymas
    0:01:05
  • 11.
    Apibendrinimas
    0:00:27
  • 12.
    Įtvirtinimo užduotis
    0:00:25

Priskirti

Klasė: 10

Uždaviniai:

  1. nurodyti, kas yra biotechnologijos, kokios jos kryptys ir kaip biotechnologijos pritaikomos žmogaus kasdieniniame gyvenime;
  2. apibūdinti naudingą mikroorganizmų vaidmenį gaminant fermentuotus maisto produktus ir maisto sudedamąsias dalis ar priedus, suformuluoti asmenines vertybes, susijusias su biotechnologijų naudojimu maisto produktuose.

Klasės darbas:

pamokoje mokiniai aiškinsis, kaip, panaudojant biotechnologijos procesus, kuriami žmogui naudingi produktai, pateiks produktų pavyzdžių ir nurodys jų reikšmę. Paaiškins fermentuoto produkto gaminimo technologiją, fermentacijos procesą ir nurodys, kokie organizmai vykdo fermentaciją.

Vertinimų komentarai

Zita

15 min.
+ Klausimai lektoriui

Ramunė Kijauskienė

ramune kijauskiene

Lektorė

- Biologijos mokytoja metodininkė, turinti 27 metus darbo patirties.
- El. vadovėlio „Integruotas gamtos mokslų mokymas. 5 klasė“ autorė.

Mokymai
48

Pedagogas.lt

pedagogas.lt
Pedagogas.lt –tai nuotoliniai kvalifikacijos tobulinimo mokymai, kursai ir seminarai (webinarai) pedagogams.