Virškinimas burnoje

  • 1.
    Įvadas
    0:01:25
  • 2.
    Maisto mechaninis apdorojimas burnoje
    0:04:51
  • 3.
    Pirma užduotis
    0:00:18
  • 4.
    Atsakymas
    0:00:24
  • 5.
    Maisto cheminis apdorojimas burnoje
    0:03:14
  • 6.
    Antra užduotis
    0:00:11
  • 7.
    Atsakymas
    0:00:33
  • 8.
    Rijimas
    0:01:44
  • 9.
    Trečia užduotis
    0:00:10
  • 10.
    Atsakymas
    0:00:22
  • 11.
    Apibendrinimas
    0:00:27
  • 12.
    Įtvirtinimo užduotis
    0:00:11
  • 13.
    Atsakymas
    0:00:28

Priskirti

Klasė: 9

Uždaviniai:

  1. atpažinti ir nurodyti burnos sandarą ir dalių funkcijas;
  2. paaiškinti, kaip burnoje vyksta medžiagų virškinimas, susiejant su fermentų veikimu;
  3. paaiškinti, kaip vyksta rijimas ir maisto slinkimas stemple.

Klasės darbas:

pamokoje mokiniai išsiaiškins burnos sandarą, kaip burnoje vyksta mechaninis ir cheminis maisto apdorojimas, kuo šie procesai svarbūs tolesniam virškinimui. Išsiaiškins rijimo procesą ir maisto judėjimą stemple.

14 min.
+ Klausimai lektoriui

Ramunė Kijauskienė

ramune kijauskiene

Lektorė

- Biologijos mokytoja metodininkė, turinti 27 metus darbo patirties.
- El. vadovėlio „Integruotas gamtos mokslų mokymas. 5 klasė“ autorė.

Mokymai
48

Pedagogas.lt

pedagogas.lt
Pedagogas.lt –tai nuotoliniai kvalifikacijos tobulinimo mokymai, kursai ir seminarai (webinarai) pedagogams.